Średnia ocena:
Na podstawie 9 opinii.
4.5
Położenie
autem: 4.2
z lotniska: 4.5
komunikacja: 4.4
drogi: 4.8
4.5
Rozrywka
kluby: 4.6
życie nocne: 4.8
gastronomia: 4.6
możliwość sport: 4.3
dla dzieci: 4.5
dla dorosłych: 4.4
promenada: 4.7
4.5
Pozostałe
służba zdrowia: 4.6
sklepy galerie: 4.6
bankomaty: 4.3
zabytki: 4.6
atrakcje: 4.7
czystość: 4.2
bezpieczeństwo: 4.4
plaża: 4.6
4.5
Wrażenie
Wrażenie: 4.9
4.9
Położenie i klimat

Budva to najstarsze miasto na wybrzeżu Czarnogóry i jednocześnie najbardziej popularny kurort wakacyjny. Położenie miasta jest potwierdzeniem cytatu angielskiego poety George Byron, że: "gdy rodziła się nasza planeta, najpiękniejsze spotkanie morza z lądem przypadło czarnogórskiemu wybrzeżu" Malowniczo położone nad samym Adriatykiem i otoczone górami miasto leży w odległości ok. 60 km od stolicy Czarnogóry - Podgoricy w rejonie zwanym Riwierą Budvańską. Cała Riwiera charakteryzuje się klimatem śródziemnomorskim z suchymi i gorącymi latami i dlatego pogoda na wakacje jest tam prawie w 100% gwarantowana. Budva z racji, że jest jednym z najstarszych czarnogórskich miast może poszczycić się wielowiekową historią.

Historia

Historia Budvy sięga aż...
Opinie o miejscowości: Budva
1
Opinii: 9
Wyników na stronie:
Sortuj wg.: daty▼ | ocen
Agnieszka
Biłgoraj
2012-10-09 21:55:00
Średnia
ocena
4.1
Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 4
drogi: -
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: -
gastronomia: 5
możliwość sport: 3
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 3
promenada: 5
3.8
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 5
atrakcje: 4
czystość: 3
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Niewymagającym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Małgorzata
Warszawa
2011-12-21 16:47:58
Średnia
ocena
5.0
Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Bardzo fajne miasto w Czarnogórze. Polecam osobom szukającym rozrywki: wzdłuż promenady nadmorskiej jest tu wiele barów i dyskotek, które licznie odwiedzane są wieczorami. Polecam tym, którzy szukają słońca- koło Budvy jest kilka plaż- żwirkowych, a słońca nigdy nie brakuje. W przeciwieństwie do pobliskiej Chorwacji, ne trzeba tu pływać w specjalnych butach, ponieważ jeżozwierze raczej sie tu nie zdarzają. W centrum miejscowości jest piękna Starówka otoczona murami- której nie można nie odwiedzić!
Małgorzata
Warszawa
2011-12-02 12:06:08
Średnia
ocena
5.0
Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Budva to naprawde fajne miejsce na wakacje. Właściwie polecam to miejcse dla każdego: osoby szukające rozrywki znajdą tu wiele klubów i dyskotek położonych wzdłuż nadmorskiej promenady; osoby chcące pozwiedzać udadzą się na pzrepiękną starówke pełną zabytków i historii; osoby chcące poplażować znajdą tu wiele plaż wzdłuż wybrzeża. Także ci, którzy cenią spokój znajdą go pod dostatkiem spacerując po okolicy, która zachwyca widokami. Naprawde polecam!
Magdalena
Białystok
2011-11-10 10:00:16
Średnia
ocena
4.5
Położenie
autem: 2
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
4.2
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.4
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
4.8
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Bardzo ładna i malownicza miejscowość. Można tu zarówno pozwiedzać, jak i leniuchować na plaży. Przy plaży znajduje się długa promenada z mnóstwem sklepików i barów. Wieczorem miejsce zamienia się w prawdziwie imprezowe miasto- właśnie tu skumulowane są różne kluby i dyskoteki. Życie nocne kwitnie i czasem aż trudno jest się zdecydować gdzie spędzić wieczór.... Plaża bywa zatłoczona, więc lepiej z rana zająć sobie dobre miejsce. Dla szukających ciszy polecam oddalić się nieco od części centralnej. Polecam również wybrać się na wycieczki w pobliskie regiony!
Karolina
Bydgoszcz
2011-10-13 15:35:53
Średnia
ocena
5.0
Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Przepiękna średniowieczna starówka urzeka swoimi budynkami oraz cytadelą. Warto to obejrzeć. Cudna katedra Św Jana. Cerkiew na placu koniecznie trzeba do niej zajrzeć. Masa sklepów z pamiątkami oraz restauracji i kawiarenek które oferują swoje specjały polecamy owoce morza my się nimi zajadaliśmy bez końca. Okoliczne plaże też fajne i czyste mozna na nich się zupełnie zrelaksować i wyciszyć nawet nie ma aż takich tlumów.
Ola
Lublin
2011-10-13 11:31:02
Średnia
ocena
3.9
Położenie
autem: 4
z lotniska: 3
komunikacja: 3
drogi: 4
3.5
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.0
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 5
bankomaty: 3
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 3
bezpieczeństwo: 3
plaża: 4
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Typowy kurort turystyczny z ładna plaża gdzie mimo sezonu jest możliwość znalezienia miejsca do rozłożenia się z ręcznikiem. Przy plaży jest promenada, na której cały czas tętni życie, ponieważ wzdłuż promenady są liczne knajpy, restauracje, sklepy, trzeba się liczyć w sezonie z niesamowitym tłokiem. Zdecydowanie miasteczko dla osób które lubią aktywnie i rozrywkowo spędzać czas. Ceny bardzo przystępne jak na szczyt sezonu.
Wady:
Nie jest to miejsce dla osób które cenią sobie wypoczynek w ciszy
Małgorzata
Warszawa
2011-09-28 15:46:50
Średnia
ocena
5.0
Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Piękne miasto, w którym każdy znajdzie coś dla siebie : dla aktywnych polecam zwiedzanie Starego Miasta, dla chcących leniuchować- plaże, której tu nie brakuje. Miasto, w którym nie można się nudzić. Ładna plaża, długi deptak, możliwość sportów wodnych, skoków na bungee, wiele klubów i dyskotek. W mieście możliwość wykupienia wycieczek fakultatywnych na zwiedzanie m.in : Dubrovnika, Rejs na Zatokę Kotorską, Wycieczka na Czanogórskie Kaniony, lub na rafting i wiele innych - wycieczki można wykupić u rezydentów lub w biurach podróży reklamujących się na promenadzie.
Wady:
Niestety w sezonie tj przełom lipca i sierpnia plaża mimo, że duża - jednak bardzo zatłoczona. NIektóre produkty jak np kremy z filtrem- bardzo drogie (choć to normalne w takich kurortach)
Agata
Wrocław
2011-08-03 17:02:32
Średnia
ocena
4.0
Położenie
autem: 4
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
4.8
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 5
4.3
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 4
bankomaty: 3
zabytki: 3
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 4
3.5
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2010
Zalety:
Uważam, że jest to super wakacyjny kurort, położony w przepięknej scenerii. Góry, krystalicznie czyste morze, soczysta zieleń, piękne, długie plaże. Miasteczko tętni życiem do późnych godzin nocnych. Jest mnóstwo knajpek, restauracji, dyskotek, typowo wakacyjny klimat. Budva ma urokliwą starówkę, gdzie można podziwiać bogatą historię miasta. Budva jest bardzo dobrą bazą wypadową do zwiedzania wybrzeża, dobrze działa lokalna komunikacja.
Wady:
Niestety nie można dolecieć z Polski bezpośrednio do Czarnogóry, wiec polecam zmotoryzowanym. Nie polecam osobom, które chcą odpocząć w ciszy i spokoju, jest to jeden z popularniejszych kurortów w Czarnogórze, jest głośno i mnóstwo turystów.
Krzysztof
Wrocław
2011-06-14 20:56:46
Średnia
ocena
4.1
Położenie
autem: -
z lotniska: 3
komunikacja: 3
drogi: 4
3.3
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: -
dla dorosłych: 5
promenada: 4
4.2
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 5
plaża: 3
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Wyjazd firmowy
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: maj, 2011
Zalety:
Jedno z najpiękniejszych miejsc w Czarnogórze. Wiem co mówię bo zwiedziłem ja niemal całą. Typowy kurort wakacyjny z wieloma atrakcjami. Szczególnie popularny wśród młodych osób. Nie polecam rodzinom z dziećmi ze względu na rozrywkowy charakter miejscowości. Wspaniałe stare miasto (dawniej twierdza), Cytadela, kościół św. Jana to tylko niektóre zabytki warte zobaczenia.
Wady:
plaża kamienisto-żwirowa. Brak bezpośrednich połączeń lotniczych Polska-Czarnogóra
1
Opinii: 9
© 2010 - 2019 Lasty.com.pl