Opinie i wspomnienia
Opinie gości przedstawiają doznania podczas pobytu w danym mieście
Obiekty Miejscowości
Aby dodać lub zobaczyć opinię obiektu, wybierz go z listy i naciśnij odpowiedni guzik.
Dodaj opinię
Zobacz opinie
Najnowsze opinie
1 2 3 4 5
...
17 18 19 20 21 22 23 24 25
...
34 35 36 37 38 39
Opinii: 1914
Wyników na stronie:
Matylda
Warszawa
2011-10-18 17:40:13
Średnia
ocena
3.2
Wszystkie oceny
Grasse
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 3
drogi: 4
3.7
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 2
dla dorosłych: 4
promenada: 2
3.0
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 3
zabytki: 2
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
3.1
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: kwiecień, 2010
Zalety:
Urzekające miejsce, położone nad Lazurowym Wybrzeżem. Jak już większość wspominała, miejscowość Grasse słynie z najstarszej i najbardziej znanej fabryki perfum. Poza fabryka rozkoszować się można pięknym widokiem gór pokrytych lawendą oraz niewielkimi miejscowymi zabytkami. Sama miejscowość jest czysta, ma swój klimat, wzdłuż drogi rosną palmy, a na niewielkiej starówce z pubami i restauracjami serwowane są dania z dodatkiem kwiatów. Niedaleko do Cannes.
Krystian
Warszawa
2011-10-18 17:40:05
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Grimaud
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada:
3.3
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża:
4.2
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Taka sobie miejscowość
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Miasto lagun, poprzecinane licznymi kanałami, podobnie jak Wenecja jest wyłączone z ruchu samochodowego. W centrum liczne sklepy, restauracje i prowansalski targ odbywający się w czwartki i niedziele. Będąc tam warto zajrzeć do oddalonego o kilka kilometrów starego Grimaud. Nad miastem góruje zamek, z którego rozciąga się wspaniały widok na zatokę St. Tropez.
Wady:
Fajnie, ale nie da się tam zostać więcej niż dzień, zobaczyć i pruć dalej.
Dominika
Gdańsk
2011-10-18 17:31:36
Średnia
ocena
4.5
Wszystkie oceny
Grenoble
Kraj: Francja Region: Alpy Francuskie

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 4
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada:
4.3
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 4
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża:
4.2
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: marzec, 2010
Zalety:
Polecam bułeczki i kawę ah, francuskie wypieki! Grenoble jest śliczne, szkoda, że nie miałam więcej czasu na robienie zdjęć. Co aleja albo bulwar - to nowa perspektywa i panorama jednego z trzech łańcuchów górskich otaczających miasto: Belledonne, Chartreuse albo Vercors. Gdyby mi ktos zaproponował przeprowadzkę w te rejony, to bym się długo nie zastanawiała.
Hanna
Ostrowiec Świętokrzyski
2011-10-18 17:23:57
Średnia
ocena
3.2
Wszystkie oceny
Deltebre
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 3
drogi: 3
3.3
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 3
promenada: 2
3.0
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 3
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 4
3.4
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Taka sobie miejscowość
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2009
Zalety:
Bardzo urokliwa miejscowość z bardzo sympatycznymi i pomocnymi mieszkańcami. Szerokie, piaszczyste i wcale nie zatłoczone plaże pozwalają na rozłożenie ręcznika i wylegiwanie się całymi godzinami na słońcu. Ceny w restauracjach są zbliżone do cen w polskich kurortach nadmorskich, podobnie jest z noclegami. W samym Deltebre niewiele jest do zobaczenia, ale proponuję pojechać na minimalnie 2 dni do Barcelony.
Filip
Warszawa
2011-10-18 17:19:28
Średnia
ocena
4.1
Wszystkie oceny
Fieberbrunn
Kraj: Austria Region: Alpy Austriackie

Położenie
autem: 3
z lotniska: -
komunikacja: 4
drogi: 4
3.7
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 5
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada:
4.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 3
atrakcje: 4
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża:
4.4
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: styczeń, 2011
Zalety:
Miejsce dla tych, którzy cenią sobie święty spokój w czasie zimowych wyjazdów narciarskich. Dolina jest dość ukryta, ale blisko stąd i do Kitzbühel i do kultowych terenów narciarskich Saalbach czy Saalfelden. Najlepsza baza noclegowa to właśnie Fieberbrunn. Przed sezonem czyli w grudniu do świąt i w styczniu można tu ustrzelić świetne oferty cenowe. Taki mały skarb w austriackich Alpach :)
Krystian
Płock
2011-10-18 16:40:45
Średnia
ocena
2.8
Wszystkie oceny
Hodonin
Kraj: Czechy Region: Morawy

Położenie
autem: 3
z lotniska: -
komunikacja: -
drogi: 3
3.0
Rozrywka
kluby: 2
życie nocne: 3
gastronomia: 3
możliwość sport: 4
dla dzieci: 1
dla dorosłych: 4
promenada: 1
2.6
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 2
zabytki: 2
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Taka sobie miejscowość
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2010
Zalety:
Hodonin to niewielkie, wręcz małe miasteczko. Moim zdaniem jest idealne dla osób starszych, chcących odpocząć. W ciągu dnia dużo się w nim nie dzieje, każdy żyje swoim tempem. Rozmawiałem z panią na recepcji, która mówiła mi, że poza sezonem w miasteczku panuje istna cisza i spokój i że przeważnie turyści zatrzymują się tutaj na 2-3 noclegi i jadą w dalszą trasę. W samym Hodoninie nie ma specjalnych zabytków, ale aby cokolwiek zobaczyć można udać się do Breclavia.
Wady:
Byłem tylko 2 noce, ale gdybym miał zostać w tej miejscowości dłużej to zanudziłbym się. Nie ma zbytnio co zwiedzać, jakiś niewielki jeden skwerek i parę kawiarenek.
Renata
Mława
2011-10-18 16:18:12
Średnia
ocena
4.1
Wszystkie oceny
Cesenatico
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 4
drogi: 4
4.5
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 5
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Fajna mieścinka, z ładnymi plażami i miejscami gdzie można coś kupić, coś zjeść, gdzieś posiedzieć na kawce. Za dużo atrakcji nie ma ale jak chce się poczuć klimacik Włoch to polecam właśnie tą miejscowość. Dobre miejsce na w miarę tani nocleg i wypady w okolice. My jechaliśmy z Werony do Rimini i przenocowaliśmy sobie właśnie w Cesanatico.
Andżelika
Iława
2011-10-18 13:56:03
Średnia
ocena
3.4
Wszystkie oceny
Caorle
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 3
drogi: 3
3.3
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.6
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 4
3.4
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: maj, 2010
Zalety:
Caorle położone jest na północy Morza Adriatyckiego, niedaleko Wenecji (droga około 2 godzin samochodem) co jest jego dużą zaletą. Poza tym w tej miejscowości znajdują się szerokie, piaszczyste i zagospodarowane plaże. Dużym plusem są przystępne ceny noclegów czy też wyżywienia. Sama miejscowość nie jest duża , ale za to urzeka swoimi kolorowymi domkami, uliczkami ze sklepami i co ciekawe przy przystani z rybackimi barkami można obserwować codzienna prace rybaków.
Renata
Rzeszów
2011-10-18 12:41:16
Średnia
ocena
4.7
Wszystkie oceny
Grimaud
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 5
promenada: 5
4.7
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 5
4.5
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Grimaud to malownicza wioska na lagunie, wybudowana w typowym stylu prowansalskim. Miejscowość znajduje się nad brzegiem morza.Z Grimaud można wybrać się na wycieczkę m.in. do pobliskiego Saint-Tropez (12 km), do Ste-Maxime czy do dwóch malowniczych miasteczek Gassin i Ramatuelle. W Grimaud i w okolicznych miejscowościach odbywają się przez cały sezon ciekawe imprezy, m.in.: Święto Wełny w Grimaud, uroczyste procesje w Saint-Tropez, Festiwal Muzyki Świata w Grimaud , Festiwal Jazzowy w Ramatuelle.
Karolina
Radom
2011-10-18 12:38:30
Średnia
ocena
4.8
Wszystkie oceny
Grimaud
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 5
gastronomia: 4
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 5
promenada: 5
4.3
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: maj, 2011
Zalety:
Grimaud zwany jest również pod nazwa Wenecja Prowansji. Jest to idealne miejsce na wypoczynek. Miejscowość jest po prostu urocza z pięknym portem. Można na prawdę tutaj się zrelaksować. Można tu zwiedzać m.in. ruiny XI-wiecznego pałacu, romański kościół Saint-Michel, młyn Saint-Roch, mostek wróżek oraz małe, zabytkowe uliczki. U jej stóp położona jest nowoczesna dzielnica Grimaud z kolorowymi domkami zbudowanymi na palach.
Patrycja
Wrocław
2011-10-18 12:32:52
Średnia
ocena
4.8
Wszystkie oceny
Girona
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 5
4.5
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Girona posiada swoisty urok dużego miasta. Jest to miasto bardzo dobrze przystosowane na przyjęcie turystów. Oferuje ono dobrze rozwiniętą bazę gastronomiczną i noclegową. Również latem (ale i nie tylko) odbywają się tutaj różnego rodzaju festiwale i wydarzenia kulturowe. Jest to idealne miasto na spacery wśród wąskich uliczek. Miasto może poszczycić się ciekawymi zabytkami.
Natalia
Łódź
2011-10-18 12:24:41
Średnia
ocena
4.4
Wszystkie oceny
Grenoble
Kraj: Francja Region: Alpy Francuskie

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 5
promenada:
4.3
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 3
bankomaty: 5
zabytki: 3
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 3
plaża:
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: maj, 2011
Zalety:
Piękna miejscowość. Grenoble obfituje w różnego rodzaju lokale, restauracje i kluby, gdzie można bardzo miło spędzić swój czas. Grenoble może się poszczycić różnego rodzaju zabytkami. Ze względu na obecność gór jest to miejsce polecane również dla miłośników turystyki górskiej, latem przyciąga do siebie amatorów wspinaczek górskich, a zimą miłośników białego szaleństwa.
Ewelina
Starachowice
2011-10-18 12:16:21
Średnia
ocena
4.8
Wszystkie oceny
Grenoble
Kraj: Francja Region: Alpy Francuskie

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 5
promenada:
4.7
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 3
plaża:
4.7
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Urocza miejscowość z dobrze rozwiniętą bazą noclegowa i gastronomiczna. Jest tutaj spory wybór w restauracjach oraz różnego rodzaju lokalach i sklepach. W Grenoble warto zobaczenia jest między innymi: Bastylia; Stare Miasto, którego centralnym miejscem jest Plac Le Grenette oraz Plac św. Andrzeja; Katedra Notre-Dame; Pałac Sprawiedliwości, Jardin Des Dauphins.
Artur
Toruń
2011-10-18 11:39:59
Średnia
ocena
3.6
Wszystkie oceny
Carnoux en Provence
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 3
3.4
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 3
3.6
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Carnoux en Provence to taka spokojna mieścina. To co ją odróżnia od wielu innych na Lazurowym Wybrzeżu to, że za wiele w sumie się tu nie dzieje Jeśli chodzi o rozrywkę i nie ma też za wiele do zwiedzania. Jak dla mnie absolutnie nie jest to zarzutem, wręcz przeciwnie. W takie właśnie miejsca lubię się udać bo tu dopiero odpoczywam. Okolica piękna, polecam przede wszystkim górskie wędrówki, ale warto też udać się na plażę i poszaleć trochę na desce czy nartach a potem już tylko wracać odpoczywać i odpoczywać.
Renia
Wisła
2011-10-18 11:15:27
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Bečići
Kraj: Czarnogóra Region: Region Budva

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.0
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Jadąc do Czarnogóry nie wiedzieliśmy za bardzo co tam zastaniemy, bo słyszeliśmy wiele opinii. Ale Becici nas zachwyciło przepięknymi piaszczystymi plażami. Miasto jest dobrze rozwinięte, także są tu rożnego rodzaje knajpki, restauracje czy punkty usługowe. I bardzo ładne hotele. Miasto cały czas tętni życiem, więc na nudę nie ma co tu liczyć. Polecam odwiedzić Budve, super miejscowość turystyczna z zabytkowym centrum.
Wady:
W sezonie jest tu dość tłoczno, także nie polecam osobom które wolą bardziej klimatyczne miejsca.
Sebastian
Opole
2011-10-18 11:10:51
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Cervia
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 3
możliwość sport: 4
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 3
3.6
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
4.4
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Zaznaczyłem opcje, że polecam ta miejscowość dla ceniących spokój, ale to chyb nieco za dużo powiedziane. Lepiej było by napisać ze jest miejscowość po prostu nieco spokojniejsza i jest tu więcej rodzin z dziećmi niż np w Rimini, bo przecież nie jest tak że panuje tu totalna cisza. Plaże oczywiście w Cervi są piaszczyste, raczej szerokie. Dobrze zagospodarowane, można tez oprawiać różne sporty wodne. Wśród hoteli jest spory wybór, także raczej nawet wybredni nie będą narzekać.
Witek
Zamość
2011-10-18 11:03:34
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Beziers
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 5
4.2
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 3
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.1
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 3
plaża: 3
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
W Beziers zatrzymaliśmy się na 2 dni w sierpniu tego roku podczas naszego objazdu po Lazurowym Wybrzeżu. podobno miejscowość raczej spokojna ale my trafiliśmy akurat na jakieś lokalne święto i imprezy trwały praktycznie do rana. Tym którzy takie lokalne atrakcje lubią polecam to sprawdzić, ci którzy wolą spokój powinni odwiedzić Beziers w innym terminie. Ogólnie miejscowość jest piękna, jest sporo zabytków i cudne krajobrazy.
Łukasz
Warszawa
2011-10-18 10:55:57
Średnia
ocena
4.2
Wszystkie oceny
Girona
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 5
możliwość sport: 4
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 4
4.4
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 5
atrakcje: 4
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
4.2
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: maj, 2011
Zalety:
W Gironie spędziliśmy ostatni weekend majowy. Co tu dużo pisać, po prostu było fajnie. Wyjazd był dobrze zorganizowany i zapięty na ostatni guzik. Miasto jest piękne, mnóstwo tu zabytków, nie będę oszukiwał że widzieliśmy wszystko, bo czasu starczyło może na namiastkę tego co Girona oferuje, ale za to w nocy byliśmy bardziej aktywni i parę lokali zaliczyliśmy. Miejscowi bardzo przyjaźni, kobiety gorące więc wypad jak najbardziej udany.
Oliwia
Gorzów Wielkopolski
2011-10-18 10:52:55
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Grenoble
Kraj: Francja Region: Alpy Francuskie

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.0
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: marzec, 2011
Zalety:
Idealne miejsce dla narciarzy i snowbordowców. Jest tu wiele tras narciarski ale raczej dla osób, które już mają większe doświadczenie, ponieważ są tu dosyć trudne trasy. My najczęściej jeździliśmy w miejsce, które nazywa się trzy Dolity. Jest tu masa wyciągów, bardzo dobrze przygotowane stoki. Koniecznie trzeba zobaczyć Stare Miasto z dwoma placami, w niedalekiej odległości znajduje się katedra Notre-Damme. Piękne położenie sprawia, że są tu przepiękne widoki, które uwieczniliśmy na wielu zdjęciach.
Wady:
Trzeb się z tym liczyć, że w sezonie jest tu sporo ludzi.
Krystyna
Kalisz
2011-10-18 10:49:33
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Hodonin
Kraj: Czechy Region: Morawy

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: kwiecień, 2011
Zalety:
Miasteczko jak miasteczko, w samym mieście niewiele jest miejsc ciekawych. Najlepiej więcej można zobaczyć w bliższych i dalszych okolicach. Kilkanaście kilometrów na południowy zachód leży miasto Brzeclaw, a wokół niego kilka zamków. Kilkanaście kilometrów na północy wschód oryginalne – najstarsze sięgają XIV wieku – piwnice win Petrow – Plż oraz miasteczko Strażnice z ciekawym skansenem morawskiego budownictwa ludowego. W samy miasteczku zadbane uliczki, restaiuracje z regionalnymi potrawami. Było miło.
Zdzisław
Wrocław
2011-10-18 10:47:44
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Deltebre
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 3
3.6
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Wyjazd firmowy
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Firma chciała koniecznie nas wysłać do Hiszpanii w tym roku. Oczywiście większość osób chciała od razu udać się na Majorkę albo inną Ibizę. Na szczęście nasz prezes zapalony wędkarz wiedział co robi i przyjechaliśmy do Deltebre. Z samej organizacji i obsługi jestem jak najbardziej zadowolony, inni chyba też. Miasteczko nie nad samym morzem ale przyjemne, spokojne dla wędkarzy myślę że odpowiednie. Nie jest to może wędkarski raj ale co nieco rzeczywiście można złowić.
Ada
Wrocław
2011-10-18 10:43:14
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Fieberbrunn
Kraj: Austria Region: Alpy Austriackie

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: luty, 2010
Zalety:
Fantastyczna miejscowość na zimowe wypady. My byliśmy w ferie zimowe i było super. Miasto bardzo dobrze przygotowane na sezon zimowy. Dla turystów moc atrakcji nie bylo można się nudzić. Nartostrady idealnie przygotowane, wyciągi sprawnie działające, obsługa miła. restauracje zaprszające na regionalne potrawy. Czego chciec więcej polecamy.
Amelia
Poznań
2011-10-18 10:34:55
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Carnoux en Provence
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Co nas urzekło to całokształt tego miejsca. Prawdziwą przyjemność sprawiał spacer w środku rynku gdzie można było odkryć wiele straganów z fantastycznym wyrobami. Sporo lokalnych produktów jak i rzemiosła było można zakupić lub tylko obejrzeć. W sercu miasta rynek jest bardzo atrakcyjny gdzie tętni życie dla miejscowych jak i gości miasta.
Katarzyna
Warszawa
2011-10-18 10:26:29
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Grimaud
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Grimaud to urocza miejscowość i gmina we Francji, znajduje się w regionie Prowansja-Alpy-Lazurowe Wybrzeże, Bardzo ciekawe miasteczko, jest co oglądać, jest tam zameczek polecam warto go obejrzeć. Po za tym fajne zadbane uliczki po których polecamy spacery jak i w dzień jak i w nocy. Okolica miejscowość tez fajna bujna rośliność.
Filip
Nowy Sącz
2011-10-18 10:17:53
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Gatteo a Mare
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 5
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 5
4.3
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
3.9
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Fajna miejscowość turystyczna, która znajduje się na Riwierze Adriatyckiej. Idealne miejsce dla osób lubiących aktywne życie nocne, wylegiwać się na plaży oraz dla tych którzy lubią zwiedzać. Ja z moja dziewczyną , należy po trochu do każdej z wymienionych :). Choć ja wolałbym całymi dniami spędzać na plaży, która jest ładna i dobrze zagospodarowana. Ale musiałem też trochę pozwiedzać i z tego co pamiętam byliśmy w ruinach średniowiecznego zamku i w dwóch kościołach. Wieczorami też jest co robić bo jest bogata oferta imprezowania.
Wady:
Osobom, które lubią wypoczywać w spokój nie polecam tego miejsca.
Anna
Piaseczno
2011-10-18 10:09:14
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Girona
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 5
atrakcje: 4
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża:
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Piękne rzymskie miasto, które znajduje się całkiem blisko Barcelony. Najokazalsza jest starówka, a tam mury obronne, dzielnica żydowska gotycka katedra, podobno z najszerszą nawą na świecie. Są tu także liczne muzea, także osoby lubiące zwiedzanie będą zadowolone. Nam bardzo posmakowała lokalna kuchnia, są tu potrawy z owoców morza, wołowiny, baraniny czy królika. Dzieciaki zamawiały jedno danie na spółkę, bo porcję są dosyć duże.
Wady:
Szkoda że tak daleko od Polski
Wiktoria
Warszawa
2011-10-18 09:43:54
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Grasse
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
3.9
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Jest to miejscowość położona we wschodniej Prowansji. To przepiękne miasteczko, jakże inne od tych na Lazurowym Wybrzeżu. Idealne miejsce dla miłośników zwiedzania bo w tym miejscu jest co robić. Grasse jest przede wszystkim znane z produkcji perfum. Na nas największe wrażenie zrobiło multimedialne Muzeum Perfum, można się sprawdzić na ile jesteśmy wyczulenie na zapachy. Warte zobaczenia jest także Muzeum Sztuki i Historii Prowansji.
Małgorzata
Piotrków Trybunalski
2011-10-17 23:55:25
Średnia
ocena
3.6
Wszystkie oceny
Cannes
Kraj: Francja Region: Lazurowe Wybrzeże

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: -
drogi: -
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 4
bankomaty: 3
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 3
bezpieczeństwo: 3
plaża: 4
3.5
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak, było lepiej
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2010
Zalety:
Fantastyczne miesjce. Jest ono przede wszystkim znane ze względu na odbywający się corocznie festiwal filmowy, ale oprócz "gwiazd" przyjeżdzają tu rzesze turystów z całego świata. Sama miejscowośc urzeka klimatyczymi bulwarami, zabytkami, muzeami, portami z luksusowymi jachtami oraz pieknymi zatoczkami. Jest to miejsce dla każdego, dla miłośników sztuki, kultury a także dla plażowiczów. Plaże w Cannes należa do nielicznych na lazurowym, gdzie plażować mozna bez leżaków a tylko na recznikach. Ze względu na kamieniste plaże radze wziąc ze soba jakąś matę albo wypozyczyć leżak.
Wady:
Bardzo duzo ludzi, nie mozna spokojnie zwiedzać, wszystko trzeba robic w pośpiechu. W niektórych restauracjach ceny są tak wysokie, ze aż głowa boli. Na szczeście znaleźliśmy też knajpkę i dla siebie, gdzie w normalnych kwotach mozna smacznie zjeśc i napisc się wina.
Kamil
Jaworze
2011-10-17 18:32:01
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Baško Polje
Kraj: Chorwacja Region: Dalmacja

Położenie
autem: 5
z lotniska: -
komunikacja: 3
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 5
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 4
bankomaty: 3
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Plaża w Basko Polje jest piękna. My byliśmy z żoną w Baśka Woda ale na plażę chodziliśmy właśnie do Baśko Polje po to aby się pięknie opalić na całym ciele :) A jest tam taki bardzo uroczy kawałek wybrzeża przeznaczony właśnie do tego typu wypoczynku. Przepiękne miejsce na pewno tam wrócę, cisza, spokój, polecam Baśko Polje.
Aleksander
Warszawa
2011-10-17 18:05:01
Średnia
ocena
3.5
Wszystkie oceny
Ateny
Kraj: Grecja Region: Chalkidiki

Położenie
autem: 3
z lotniska: 5
komunikacja: 3
drogi: 3
3.5
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 3
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 4
bankomaty: 3
zabytki: 5
atrakcje: 4
czystość: 2
bezpieczeństwo: 2
plaża: 3
3.2
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Taka sobie miejscowość
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Co kto lubi, ja osobiście jestem bardziej za miastami na wyspach Greckich - jak chociażby przepiękna Chania czy Lindos. W Atenach oczywiście mnóstwo zabytków i niezwykle bogata historia, tego nie można im odmówić ale to wszystko przyćmiewa bród i i brzydota (poza paroma rodzynkami).
Przemek
Gorlice
2011-10-17 17:36:01
Średnia
ocena
4.1
Wszystkie oceny
Bansko
Kraj: Bułgaria Region: Południowa Bułgaria

Położenie
autem: 3
z lotniska: 5
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada:
4.2
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: styczeń, 2011
Zalety:
Przyciąga tu znakomita kuchnia i regionalny folklor ale przede wszystkim jest to świetnie przygotowany, rozwijający się ośrodek narciarski. Trasy są na wysokościach 2000 - 2600 m, całkowita długość tras zjazdowych to ok. 70 km, same wyciągi mają jakieś 28 km długości więc całkiem atrakcyjnie to już wygląda. No i plusem jest brak kolejek przy wyciągach ;)
Wady:
Dojazd własny zajmuje trochę czasu ale można poszukać taniego przelotu.
Renata
Borowa Góra
2011-10-17 15:10:37
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Bolzano
Kraj: Włochy Region: Trydent

Położenie
autem: 5
z lotniska: -
komunikacja: 4
drogi: 4
4.3
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 5
dla dzieci: -
dla dorosłych: 4
promenada:
3.8
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża:
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Taka sobie miejscowość
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Miasto głównie nastawione na sporty zimowe i chyba w zimie również więcej się tu dzieje. My przejeżdżaliśmy przez tą miejscowość latem, ogólnie oprócz muzeum archeologicznego i infrastruktury turystycznej nic nie zatrzymało nas tam na dłużej. Jedno z wielu takich miasteczek, ładne widoki.
Darek
Jankowice
2011-10-17 14:43:45
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Cesenatico
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 4
z lotniska: -
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
3.9
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2010
Zalety:
Bylismy tam w czerwcu na wyjezdzie rodzinnym, urokliwe małe miasteczko - cisza, spokój, przemiłe kafejki i restauracje. Idealne na relaksujący wypoczynek. Bardzo blisko jest do rozrywkowego Rimini, a my wybraliśmy się nawet w podróż do Wenecji co zdecydowanie polecamy. Plaże fantastyczne, słońce i morze - wszystko czego potrzeba na wakacjach.
Wady:
Dla rozrywkowiczów polecam raczej Rimini niż Cesanatico. Tutaj dominuje senny nadmorski klimacik.
Marta
Warszawa
2011-10-17 13:19:02
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Cesenatico
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 4
z lotniska: 3
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada: 4
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Byłyśmy w tym roku tu w koleżankami i wrażenia są niezapomniane. Okolica jest bardzo ładna, fajne, czyste plaże. Jest tu kilka sklepów ale bez przesady. Są lokale gdzie można pójść na dobrego drinka a ceny nie są jakieś przeraźliwe. Na dyskoteki jeździłyśmy do Rimini. Znajomi nam polecili żebyśmy koniecznie poszły do Parku Wodnego i tak też zrobiłyśmy, fajna sprawa. Idealne miejsce dla dzieci jak i dla dorosłych.
Wady:
Nie można tu doświadczyć zbyt bogatego życia nocnego
Jola
Elbląg
2011-10-17 13:02:44
Średnia
ocena
4.0
Wszystkie oceny
Caorle
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
4.0
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Urokliwa miejscowość położona niedaleko Wenecji. Bardzo ładne, czyste plaże i dosyć spore nie odczuliśmy zbytniego ścisku. W miasteczku znajduje się port, w jego okolicach są restauracje, gdzie warto zjeść pyszna rybkę. Osoby lubiące zwiedzać też znajdą coś dla siebie bo jest tu muzeum. Ceny całkiem przystępne. Warto wybrać się na wycieczkę statkiem do Wenecji, którą można wykupić w porcie.
Wady:
W sezonie jest tu dość tłoczno
Majka
Toruń
2011-10-17 12:47:49
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Bruck
Kraj: Austria Region: Alpy Austriackie

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 4
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
3.7
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: luty, 2011
Zalety:
Bruck to bardzo fajna miejscowość narciarska, położona w małej dolinie górskiej. Są tu dobrze utrzymane, długie trasy zjazdowe. Miasteczko położone jest na skraju Parku Narodowego Hohe Tauern. W niedalekiej odległości znajduje się przepiękny, romański kościół, który trzeba koniecznie zobaczyć będąc w tych okolicach. Jest tu kilka wytyczonych szlaków turystycznych, tak więc dla amatorów pieszych wędrówek jest to doskonałe miejsce.
Lena
Zamość
2011-10-17 12:35:57
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Estartit
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.7
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
3.9
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Świetna baza wypadowa do zwiedzania przede wszytskim Barcelony. Bardzo chcieliśmy zobaczyć to piękne miasto ale nie chcieliśmy mieszkać w Barcelonie, wolimy bardziej klimatyczne miejsca. Zwiedziliśmy przy okazji Loret de Mar, Blanes. W Estartit są liczne knajpki, restauracje gdzie można popróbować lokalnych specjałów, a jeśli komuś nie podpasują te potrawy są także serwowane międzynarodowe potrawy. We wtorki jest otwarty trag, gdzie można zakupić masę różności.
Piotr
Warszawa
2011-10-17 12:23:26
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Estartit
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
L'Estartit jest małym miastem i nadmorskiego kurortu na Costa Brava , na północno-wschodnim wybrzeżu Hiszpanii byliśmy i regionem jak i samą miejscowością zauroczeni . L'Estartit rozciąga północ-południe od Cala Montgó, na południowym krańcu Zatoki Roses ( Badía de Roses ) do rzeki Ter ujście w Zatoce Pals. Miasto zdobyło popularność podobnierz od 1960 roku i od tamtej pory często jest odwiedzane przez turystów w miesiącach letnich. Sporo restauracji, sklepów, knajpek i kawiarni polecających sporo przysmaków a do tego z nawet ceną atrakcyjną jak na przeciętnego Kowalskiego. Polecamy
Robert
Wałbrzych
2011-10-17 12:15:23
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Bodensdorf
Kraj: Austria Region: Alpy Austriackie

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: styczeń, 2010
Zalety:
Urokliwa miejscowść w Austrii w regionie Karyntia nad jeziorem Ossiacher See. Okolica bajkowa, malownicza. Budynki, pensjonaty, hofy, w charakterystycznym stylu góralski, dużo kwiatów przy budynkach i na balkonach. Sporo budynków z zdobieniami drewnianymi. Widoki górskie cudne świetnie przygotowane dla turystów szlaki górskie jak również szlaki narciarskie. Sporo restauracji oferujacych smakowite regionalne potrawy. Spacert po mieście bardzo polecane gdyż bardzo wszystko ładnie oświetlone i miło się spaceruje.
Ewa
Luboń
2011-10-17 12:04:17
Średnia
ocena
3.8
Wszystkie oceny
Cervia
Kraj: Włochy Region: Riwiera Adriatycka

Położenie
autem: 3
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
3.8
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 4
promenada: 5
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: 3
sklepy galerie: 3
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Spokojna miejscowość turystyczna idealna na odpoczynek w ciszy z dala od gwaru dużych miast. Cervia ma dobrze przystosowaną infrastrukturę turystyczną. Także są tu restauracje, knajpki gdzie można spróbować lokalnych przysmaków. Sklepy są dobrze zaopatrzone więc jak się czegoś zapomni to spokojnie można tu dokupić. Piękne szerokie i piaszczyste plaże.
Wady:
Osoby nastawione na aktywne życie nocne, powinny wybrać się do Rimini
Kamila
Kraków
2011-10-17 12:01:22
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Deltebre
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Niewielkie miasteczko Deltebre leży na hiszpańskim wybrzeżu Costa Daurda, we wschodniej części Katalonii. Znajduje się tu wiele kompleksów hotelowych, restauracji, barów oraz innych atrakcji. Aczkolwiek jest tu cisza i spokój można w spokoju obcować z roślinością bujną i podziwiać widoki. My się mocno wyciszyliśmy, wypoczeliśmy, a zwiedzając okolice doznaliśmy też obeszernej wiedzy kulturalnej.
Adrianna
Katowice
2011-10-17 11:53:07
Średnia
ocena
5.0
Wszystkie oceny
Božava
Kraj: Chorwacja Region: Dalmacja

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2010
Zalety:
Božava to małe miasto i port na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Bardzo ładna miejscowość. Miejscowość pobliżu wyspy Zverinac i słynnej plaży rozliczenia Soline s Saharun, jeden z najpiękniejszych plaż nad Adriatykiem.Na plaży masa dodatkowych udogodnień, takie np.koktail bar i boisko do siatkówki plażowej, więc można też aktywnie spędzić czas na plaży. Piękna rośliność, piękne widoki, piękne morze. Cudne wakacje mieliśmy.
Mariola
Gdańsk
2011-10-17 11:51:42
Średnia
ocena
4.8
Wszystkie oceny
Ateny
Kraj: Grecja Region: Chalkidiki

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 5
dla dorosłych: 5
promenada: 5
5.0
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 4
bezpieczeństwo: 2
plaża: 5
4.5
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Szukającym rozrywki , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2011
Zalety:
Nie będąc w Atenach nie można powiedzieć że było się w Grecji. Ateny są wspaniałym dużym miastem. Mnóstwo jest tutaj restauracji, tawern, lokali, w których można bardzo przyjemnie spędzić wieczory. Ateny są również bardzo cenne pod względem kulturowym i zabytków. Warto pojechać do wesołego miasteczka lub z Pireusu wybrać się na wyspę Agina. Oprócz Akropolu ciekawe miejsca to muzeum Bizantyjskie i muzem Benaki.
Ewelina
Poznań
2011-10-17 11:47:00
Średnia
ocena
4.9
Wszystkie oceny
Ateny
Kraj: Grecja Region: Chalkidiki

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 5
promenada: 5
4.7
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 5
plaża: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Ateny to wspaniałe miasto. W Akropolu można prawie dotknąć antycznej atmosfery. Podobnie jak i w innych dużych miastach, w Atenach również, jest po prostu wszystko: muzea, restauracje, bary, tawerny. Jedzenie co mnie zdziwiło nie jest wcale takie drogie. Pamiątki w sklepach również nie powalały cenowo. Jeśli jesteś w Grecji jest to punkt obowiązkowy. Wszystkich gorąco polecam wycieczkę do Aten.
Wady:
Jedyne na minus to masa turystów, no ale cóż takie miasto.
Weronika
Tarnów
2011-10-17 11:43:31
Średnia
ocena
4.8
Wszystkie oceny
Ateny
Kraj: Grecja Region: Chalkidiki

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 5
życie nocne: 5
gastronomia: 5
możliwość sport: 5
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada: 5
4.9
Pozostałe
służba zdrowia: 5
sklepy galerie: 5
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 3
plaża: 5
4.8
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Ateny chyba każdy zna jak nie z wizyty, to ze słuchu, z książek z filmów. Jest tutaj wile miejsc godnych uwagi i zobaczenia. Wszystkim zwiedzającym polecałabym zakup przewodnika po Atenach i okolicy i zwiedzanie oczywiście wszystkich charakterystycznych miejsc i budowli, ale również pospacerowanie po różnych zaułkach miasta. Wypożyczcie samochód i na chwilę oderwijcie się od centrum.
Tomek
Toruń
2011-10-17 11:41:41
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Božava
Kraj: Chorwacja Region: Dalmacja

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.6
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Aktywnym , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Jeśli chodzi o Chorwację to jesteśmy zdecydowanymi zwolennikami wysp. Przede wszystkim tych wysp że tak powiem z poza pierwszej dziesiątki. Oczywiście Korcula, Krk czy Hvar są piękne ale wolimy te mniej znane, takie jak np właśnie Dugi Otok, wyspa długa i wąska. Mieszcząca się na jej północnym brzegu Bozava jest chyba najbardziej obleganą miejscowością na wyspie. nie jest to wielki kurort, ale nawet sporo się dzieje, dobre miejsce dla aktywnych, dobre dla nurków i dobre dla tych którzy cenią sobie otoczenie pięknej przyrody oraz spokojniejszy wypoczynek.
Elżbieta
Katowice
2011-10-17 11:37:26
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Alcoceber
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 2
życie nocne: 2
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: -
dla dorosłych: 5
promenada: 5
3.5
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 2
bankomaty: 3
zabytki: 3
atrakcje: 3
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
3.6
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Alcoceber to malownicze, pełne uroku miejsce. Lubię to miejsce ze względu między innymi na brak głośnej młodzieży... Od kilku już lat przyjeżdżam tutaj żeby przez tydzień wypocząć w ciszy i spokoju. Główną atrakcją są tutaj plaże. W połowie dzikie, nie naruszone przez człowieka. Sporty wodne są dostępne. Można też wybrać się w przejażdżkę konną. Naprawdę polecam
Ewa
Sandomierz
2011-10-17 11:35:17
Średnia
ocena
3.7
Wszystkie oceny
Alcoceber
Kraj: Hiszpania Region: Costa Brava

Położenie
autem: 5
z lotniska: 5
komunikacja: 5
drogi: 5
5.0
Rozrywka
kluby: 2
życie nocne: 2
gastronomia: 4
możliwość sport: 3
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 5
promenada: 4
3.4
Pozostałe
służba zdrowia: -
sklepy galerie: 2
bankomaty: 3
zabytki: 2
atrakcje: 3
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
3.3
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Wymagającym klientom , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Alcoceber jest idealnym miejscem dla chcących wypocząć i oderwać się od zgiełku dużych miast. W miasteczku tym panuje cisza i spokój. Zdecydowanie wybrałabym się tam jeszcze raz. W Alcoceber możemy znaleźć idealne plaże. Alcoceber oferuje przyjeżdżającym również dobrze rozwinięta bazę noclegową. Miasteczko również poleciłabym dla rodzin z dziećmi.
Piotrek
Płock
2011-10-17 11:22:30
Średnia
ocena
4.2
Wszystkie oceny
Baško Polje
Kraj: Chorwacja Region: Dalmacja

Położenie
autem: 5
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 5
4.5
Rozrywka
kluby: 3
życie nocne: 3
gastronomia: 4
możliwość sport: 4
dla dzieci: 4
dla dorosłych: 3
promenada: 4
3.6
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 5
zabytki: 5
atrakcje: 5
czystość: 5
bezpieczeństwo: 4
plaża: 5
4.6
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Nastawionym na zwiedzanie , Ceniącym spokój
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Basko Polje to wspaniała miejscowość na Riwierze Makarskiej. Gościliśmy tu w lipcu i muszę przyznać, że było fantastycznie. Jedna z głównych zalet tej nie za dużej miejscowości to rewelacyjne położenie między Brelą a Makarską. Takie położenie daje przede wszystkim dwie korzyści. Jest tu ciszej, spokojniej można wypocząć w takim fajnym rodzinnym stylu bez tego całego zgiełku, a po drugie nie jest się jednak na totalnym odludziu i w każdej chwili można podjechać dosłownie chwile do większego ośrodka. Jak dla nas super, jak sobie przypomnę te piękne plaże i przezroczystą gorącą wodę Adriatyku to od razu lepiej mi się siedzi w pracy.
Karol
Sosnowiec
2011-10-17 11:11:47
Średnia
ocena
3.9
Wszystkie oceny
Bansko
Kraj: Bułgaria Region: Południowa Bułgaria

Położenie
autem: 4
z lotniska: 4
komunikacja: 4
drogi: 4
4.0
Rozrywka
kluby: 4
życie nocne: 4
gastronomia: 3
możliwość sport: 5
dla dzieci: 3
dla dorosłych: 4
promenada: 4
3.9
Pozostałe
służba zdrowia: 4
sklepy galerie: 4
bankomaty: 4
zabytki: 4
atrakcje: 4
czystość: 4
bezpieczeństwo: 4
plaża:
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecił(a)byś tą miejscowość: Zdecydowanie tak
Komu polecił(a)byś tą miejscowość: Aktywnym
Czy stan na miejscu odpowiada opisowi: Tak
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: luty, 2011
Zalety:
Nie będę oszukiwał i pisał ze byłem entuzjastą tego wyjazdu. Z tego co się rozeznałem to nie ja jeden mam a właściwie miałem takie podejście. No bo żeby jechać do Bułgarii to rozumiem ale w zimie i na narty?? Teraz się z tego śmieję trochę, bo okazało się że Bansko jest pełna profeska. Trasy zróżnicowane, można poszaleć na naprawdę konkretnych jak i przyjechać z początkującą koleżanką i dać jej parę pierwszych lekcji na niewymagającym stoku. Także dla każdego coś odpowiedniego się znajdzie. Jest inaczej niż w Alpach, klimat nieco bliższy Polsce ale myślę że ogólnie jest dużo lepiej.
Wady:
Myślę że ośrodek jest w Polsce za mało promowany, a zdecydowanie jest tego warty.
1 2 3 4 5
...
17 18 19 20 21 22 23 24 25
...
34 35 36 37 38 39
Opinii: 1914
© 2010 - 2022 Lasty.com.pl