Średnia ocena:
Na podstawie 57 opinii.
4.1
Położenie
Okolice: 4.0
Atrakcje: 3.9
Plaża: 3.7
Komunikacja: 4.3
Kameralność: 4.3
4.0
Pokoje
Wielkość: 4.2
Czystość: 4.4
Wyposażenie: 3.9
Łazienka: 4.2
4.1
Posiłki
Ilość: 4.2
Jakość/smak: 4.9
Urozmaicenie: 4.9
Obsługa: 4.3
4.6
Obiekt
Rozrywka: 4.0
Sport: 4.3
Obsługa: 4.2
Dzieci: 4.2
Basen: 4.1
4.1
Wrażenie
Wrażenie: 4.2
4.2
Opinie o obiekcie: 
Apartamenty prywatne Novi Vinodolski
1 2
Opinii: 57
Wyników na stronie:
Sortuj wg.: daty▼ | ocen
Iwona
Zakopane
2012-10-08 21:21:57
Średnia
ocena
4.2
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.8
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 3
Wyposażenie: 3
Łazienka: 4
3.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 3
Dzieci: -
Basen: -
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: słaby
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: październik, 2012
Zalety:
Novi Vinodolski to śliczne i urokliwe miasteczko. Piękna plaża z uroczą promenadą, w sam raz na wieczorne spacery. Dużo małych punktów gastronomicznych przy plaży, gdzie można posilić się w czasie plażowania. Piękny, mały port, śliczna starówka i mnóstwo przytulnych knajpek. Sam apartament usytuowany na końcu miasteczka, w kameralnym, cichym miejscu lecz jego wyposażenie nas rozczarowało. Mieliśmy opłaconą opcję -sypialnia oraz pokój i kuchnia. Niestety pokój i kuchnia stanowiły jedno :( Nie byłoby sprawy, gdyby łóżko w tym "kuchnio-pokoju" było przystosowane do spania. Sory za dosłowność, ale śmierdziało stęchlizną tak samo jak poduszka i koc. Tak więc w trójkę spaliśmy w sypialni na jednym łóżku. W łazience zero papieru toaletowego, kuchnia wyposażona jako tako, ale całe to miejsce miało nieprzyjemny zapach. Z szafy, która znajdowała się w sypialni mogliśmy korzystać w połowie, gdyż drugą część właścicielka zamknęła na zamek, mówiąc, że tam są jej rzeczy. A właśnie co do samej właścicielki, odnosiliśmy wrażenie, że stanowimy "gorszy gatunek" w odniesieniu do gości z Niemiec mieszkających w tym samym budynku. Generalnie nie jesteśmy wybredni, wychodzimy z założenia, że na wakacje nie jedzie się mieszkać w apartamencie, ale korzystać z uroku miejsca jakie się wybrało. Ale to miejsce przerosło nawet nasze oczekiwania.
Wady:
Wszędzie pod górkę i to nie małą, a szczególnie gdy człowiek jest wypompowany upałem, pływaniem, a tu w perspektywie wyjście prawie na Gubałówkę :) Ale to nic !!!
Tomasz
Rabka Zdrój
2012-10-08 08:42:56
Średnia
ocena
3.5
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 2
Komunikacja: 4
Kameralność: 3
3.6
Pokoje
Wielkość: 2
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
3.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 4
Dzieci: -
Basen: -
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 2
2.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie nie
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: słaby
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Miejscowość urokliwa, ładna, czysta.
Wady:
Nieprawdopodobny tupet i kłamliwość personelu biura, które obsługiwało nas w Chorwacji. Gdy pojawiliśmy się w biurze (zmęczeni co było widać) zaoferowano nam noclegi w apartamencie, który był remontowany. Łazienka bez płytek, tylko z murowanymi ścianami (brudnymi), pokoje co prawda duże, ale jak to w niedokończonym budynku bywa, brudne i chyba niedomeblowane. Skandalem był taras. Z betonowej wylewki wystawały wszędzie druty zbrojeniowe (po kilkanaście centymetrów) co dyskwalifikowało jego użycie. Dodam, że było nas dwie rodziny z malutkimi dziećmi. Nie przyjęliśmy oferty tłumacząc, że to chyba jakaś pomyłka. Ludzie, którzy do tej pory płynnie obsługiwali nas w języku angielskim, nagle zaczęli mówić o nieznajomosci języka. Zrobiliśmy dym jak trzeba, grożąc na wszelkie sposoby. W końcu jak stwierdziliśmy, że wynajmiemy coś na własną rękę i wrócimy do Polski - zaoferowano nam dwa małe apartamenty zamiast jednego dużego. Szkoda nam było dzieci, które bardzo odczuły trasę - dlatego ofertę przyjęliśmy, ciesząc się dalej wakacjami. Wyszło ok., choć nie płaciłem za to co otrzymałem. Wiem jedno - więcej z tego biura nie skorzystam.
Robert
Zakopane
2012-10-04 17:20:12
Średnia
ocena
4.4
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 5
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: -
Basen: -
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Magdalena
Toruń
2012-10-04 15:23:01
Średnia
ocena
4.2
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 2
Plaża: 4
Komunikacja: -
Kameralność: 5
3.5
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Anita
Krosno
2012-10-04 14:55:42
Średnia
ocena
3.6
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 4
Plaża: 5
Komunikacja: 3
Kameralność: 5
4.4
Pokoje
Wielkość: 3
Czystość: 4
Wyposażenie: 2
Łazienka: 2
2.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: średni
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Robert
Warszawa
2012-09-23 11:05:03
Średnia
ocena
3.9
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 3
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 4
3.8
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 2
Wyposażenie: 2
Łazienka: 3
2.8
Posiłki
Ilość: 1
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
4.0
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
PIĘKNA MIEJSCOWOŚĆ , WSPANIAŁE WIDOKI , RÓŻNORODNOŚĆ PLAŻ , W TYM NAWET PLAŻA PIASZCZYSTA , CO JEST RZADKOŚCIĄ W CHORWACJI , DUŻA ILOŚĆ BARÓW ORAZ SKLEPÓW . WSPANIAŁE LODY , NAJLEPSZE JAKIE JADŁEM W ŻYCIU . CZYSTA I CIEPŁA WODA . NA UWAGĘ ZWRACA FAKT ZWROTU PUSTYCH BUTELEK PO WSZELKICH NAPOJACH ( TAKŻE MLEKU ORAZ PIWIE DO SKLEPU ) . ZDECYDOWANIE POLECIŁBYM WYJAZD DO MIEJSCOWOŚCI NOVI VINODOLSKI !!!!
Wady:
STANDARD POKOJI ODBIEGA DUŻO OD WARUNKÓW POBYTOWYCH W POLSCE . WYNIKA TO Z FAKTU , ŻE CENY TOWARÓW W CHORWACJI SĄ WYŻSZE DUŻO NIŻ W POLSCE , A ŚREDNIE ZAROBKI SĄ NA POZIOMIE POLSKICH WYNAGRODZEŃ . UMEBLOWANIE APARTAMENTÓW TO JAK U NAS ZA CZASÓW PÓŻNEGO GIERKA .
Bartosz
Finlandia
2012-09-20 11:09:05
Średnia
ocena
3.9
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 2
Plaża: 4
Komunikacja: -
Kameralność: 4
3.8
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 3
3.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Agnieszka
Stargard
2012-09-18 20:30:25
Średnia
ocena
2.8
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 1
Plaża: 3
Komunikacja: 4
Kameralność: 5
3.2
Pokoje
Wielkość: 3
Czystość: 3
Wyposażenie: 2
Łazienka: 1
2.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Nie
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: średni
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
ładna okolica ,przystępne ceny
Wady:
nie miła pani gospodyni z własnymi regulaminem-zabraniała odwiedzin gości,wszyst jej przeszkadzało nawet to że nie tarasie zostało krzesło lub to gzie parkowaliśmy samochód-w wannie były obcięte korki .
Marian
Kościan
2012-09-17 21:42:53
Średnia
ocena
3.5
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 1
Komunikacja: 3
Kameralność: 5
3.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 2
Łazienka: 5
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 2
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: -
Basen: -
3.5
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: średni
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: powyżej 55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
Obiekt czysty, zadbany, mili właściciele.
Wady:
Zapłaciliśmy za klimatyzacje, której w obiekcie nie posiadaliśmy. Płaciliśmy podwójnie za meldunkowe - przez biuro z góry i na miejscu. Było bardzo daleko do morza.
Joanna
Gniezno
2012-09-17 00:00:32
Średnia
ocena
4.8
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.6
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Aktywnym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Magdalena
Bełchatów, Polska
2012-09-14 16:06:44
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
3.8
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 4
Łazienka: 5
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 2
Sport: -
Obsługa: 4
Dzieci: -
Basen: -
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Przemysław
Elbląg
2012-09-14 12:01:03
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 4
4.8
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 1
Łazienka: 5
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: 1
1.0
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: 5
Obsługa: 1
Dzieci: 5
Basen: -
3.7
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Nie
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Po reklamacji i długiej dyskusji w końcu zmienili nam apartament. Nie po to człowiek rezerwuje ponad pół roku przed wyjazdem, żeby potem dostać spelunę, a nie apartament.
Wady:
Na samym początku dostaliśmy tak obskurny pokój, że wszyscy mieliśmy wrażenie, że to pokój jakiegoś "menela", a nie apartament przeznaczony do wynajęcie. Bardzo się tym zawiedliśmy i dlatego w tym roku nie skorzystaliśmy z państwa oferty.
Katarzyna
Novi Vinodolski
2012-09-14 10:14:34
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.6
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 4
Wyposażenie: 2
Łazienka: 4
3.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: średni
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2012
Zalety:
Duże pokoje, piękny widok z balkonu:-) Miejsce wypadowe nad Jeziora Plitvickie oraz w inne ciekawe miejsca, widoki, piękne miasteczka.
Wady:
Jakość dużo poniżej oczekiwanej, dom w remoncie niewykończony z zew. wyróżniał się spośród innych, zadbanych. Wjeżdżając na parking zastanawialiśmy się w myślach "oby nie ten". Mieszkanie bardzo duże, ale brakowało np. widelcy, tylko trzy, a nas było czterech, brak czajnika, upomnieliśmy się właścicielowi ale bez rezultatu, brak miotły, mopa, co było uciążliwe, gdyż w przeciągu kilku dni pobytu nagromadziło się okruszek na podłodze, wędrówki mrówek. Dokuczał również brak klimatyzacji (na co byliśmy przygotowani) i długa droga na plażę (ok. 1km).
Przemysław
Wrocław
2012-09-14 00:29:08
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: 5
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
5.0
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
Urokliwa miejscowość położona na zboczu góry. Nasz apartament był położony prawie na szczycie, odległość od plaży rekompensowały widoki na miasto, morze i wyspę KRK. Oddalenie od centrum dawało wytchnienie bo co dwa dni były różnego rodzaju imprezy. Polecam
Robert
Kraków
2012-09-13 20:12:55
Średnia
ocena
3.7
Położenie
Okolice: 1
Atrakcje: 5
Plaża: 2
Komunikacja: 3
Kameralność: 5
3.2
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 4
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 3
Dzieci: -
Basen: -
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
Duży, odpowiedni dla większej ilości osób apartament. Duża, czysta plaża.
Wady:
Odległość od plaży większa niż w opisie. Bardzo strome podejście. Tylko dla wytrwałych. Dość senne miasteczko bez atrakcji turystycznych.
Wojciech
Zielona Góra
2012-09-13 18:51:11
Średnia
ocena
4.6
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.2
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Przemyslaw
Warszawa
2012-09-13 14:58:50
Średnia
ocena
3.8
Położenie
Okolice: 2
Atrakcje: 2
Plaża: 2
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
3.2
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: -
Basen: -
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: poniżej 25 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2012
Zalety:
porównując od okolicznych domów/apartamentów wyróżniał się na korzyść
Wady:
strome podejscie na plaze.
Iza
Mielec
2012-07-29 21:07:23
Średnia
ocena
2.6
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 1
Komunikacja: -
Kameralność: 4
2.8
Pokoje
Wielkość: 1
Czystość: 4
Wyposażenie: 1
Łazienka: 3
2.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: słaby
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
Ludzie u których mieszkaliśmy byli przemili i bardzo pomocni. Miasteczko ładne, kilka fajnych knajpek.
Wady:
Daleko do plaży, w dodatku powrót z plaży pod górkę. Bardzo małe pokoje, pokój dzienny z aneksem kuchennym to tak naprawdę aneks kuchenny wielkości około 3m na 3m, w którym dodatkowo był telewizor. W nocy w pokojach było duszno, brakowało też czajnika.
Marta
Lublin
2012-07-23 07:17:17
Średnia
ocena
4.6
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.4
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: 3
Basen: -
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
NOVI VINODOLSKI - Piękne miejsce, godne polecenia! Czyste plaże, piękne zabytkowe centrum. Apartament był czysty - raczkowało tam moje niespełna roczne dziecko.Bardzo mili gospodarze. Bariera językowa nie istniała:) Plaża kamienista, polecam wejście na samym końcu miejscowości - czysto i cicho. Polecam. W przyszłym roku mam nadzieję na powtórkę!
Wady:
KOMARY!!!
Monika
Warszawa
2012-07-13 19:58:49
Średnia
ocena
3.2
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 2
Plaża: 1
Komunikacja: -
Kameralność: 5
3.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 3
Wyposażenie: 2
Łazienka: 4
3.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2012
Zalety:
Miasteczko bardzo urokliwe, posiadające "klimat", wąskie uliczki, cisza, spokój, piękne widoki, przejrzysta woda, bardzo fajne centrum z kawiarenkami, restauracjami, pamiątkami, wspaniałe miejsce na wieczorne delektowanie się okolicą, czyste plaże (należy jednak pamiętać o utwardzanych butach, najlepiej do wody, dla dzieci - koniecznie). Zalety samego apartamentu - z zewnątrz bardzo ładny, przestrzeń odpowiednia, sprawna lodówka z zamrażarką, kuchenka elektryczna.
Wady:
Pokoje bardzo gorące, w nocy oddychało się ciężko, pomimo otwartych rolet, komary nocą dawały w kość. Sama okolica przepiękna, mimo, że do plaży mieliśmy jakieś 500-600 i miejscami było mocno pod górkę - miało to niesamowity urok. Apartament nieco nas rozczarował, ale nie jesteśmy kłopotliwymi gośćmi więc nie robiliśmy problemów. Dekoder był popsuty, właściciel obiecał kupić nowy, przez cały pobyt nie udało mu się, znaleźliśmy 3 polskie kanały ;) ale przecież nie jedzie się na wakacje oglądać TV. Nie było czajnika, nakładki na leżaki chyba nie prane od lat. Łóżko skrzypiało przy każdym przewracaniu się na drugi bok ;) Najgorsze były mrówki w apartamencie, zaraz oprócz braku przewiewu. Mieszkaliśmy na tarasie (ul. Nova Krasa 66), wycieczki mrówek wyruszały dosłownie do każdego okruszka jedzenia, brakowało zmiotki, mopa, czegokolwiek, żeby utrzymać czystość. Jeśli decydujecie się Państwo na pobyt z dziećmi, trzeba jasno dać do zrozumienia, żeby obiekt znajdował się przy samej plaży, dojście do której było naprawdę męczące. Opcja polecana raczej dla poszukiwaczy przygód ;). Brakowało nam jednak klimatyzacji i insekty dokuczały.
Marek
Toruń
2012-03-19 18:48:56
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 5
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Podobało nam się w Novim Vinodolskim na tyle, że w tym roku chyb atez wrócimy w te strony. Spokojne miłe miasteczko, przyjaźni mieszkańcy no i apartamenty naprawdę w bardzo dobrym standardzie. Największy atut to chyba spory taras z przepięknym widokiem i ogród wokół domu w którym mogliśmy przesiadywać i gdzie bawiły się dzieci. Do tego dobre miejsce pod katem zwiedzania okolicy.
Kamila
Kraków
2012-03-12 17:29:45
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: 5
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
5.0
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Szukającym rozrywki, Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2010
Zalety:
Fajne wakacje w fajnej miejscowości. Nie wiedzieliśmy czego się spodziewać jadąc tam na miejsce, ale okazało się że wszystko fajnie wyszło. Apartament nam się trafił całkiem ok, duże 2 pokoje z ładnym widokiem, aneks kuchenny w pełni wyposażony. Duży balkon gdzie wieczorami graliśmy w karty. Blisko do plaży w miarę nie duża odległość do centrum. Dwa budynki dalej duży sklep spożywczy więc bardzo blisko na zakupy.
Barbara
Bytom
2012-02-28 16:43:06
Średnia
ocena
4.3
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.2
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 4
Dzieci: -
Basen: -
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Po raz 4 korzystamy z oferty biura Adriatyk i po raz 4 jesteśmy zadowoleni. Apartamenty prywatne zgodne z opisem w katalogu. Nasze studio było czyste, zadbane i dobrze wyposażone ( jeśli czegoś brakowało w kuchni gospodyni zaraz donosiła ) Właściciele niesamowicie gościnni i sympatyczni - nastawieni na turystów - częstowali nas świeżymi owocami ( figi, winogrona ) i rakiją. Novi Vinodolski jest jednym z najbardziej malowniczych miasteczek na wybrzeżu kvarnerskim.W sierpniu natrafiliśmy na tradycyjny festiwal , który odbywa się na szablonie zapisów i legend o tradycji ludu Vinodol podczas winobrania - Ruzica Vinodola. Impreza trwała 3 dni i było wiele atrakcji. Biuro podróży Adriatyk polecam w 100 %. Nigdy się nie zawiodłam i mam nadzieję, ze dalej tak będzie.
Wady:
Podchodzenie pod górkę w drodze z plaży. Dla nas nie było to zbytnim problemem, ale widywało się umęczonych turystów z małymi dziećmi, materacami, kółeczkami i tobołkami ociekających potem przy 30 stopniowych upałach.Ale i na to był sposób - w Chorwacji można zostawić swój ekwipunek na plaży i po kilku godzinach wrócić .Materace, koce i piłeczki leżą w tym samym miejscu.
Ernest
Gdynia
2012-02-16 15:23:43
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 4
4.4
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Spokojnie mogę polecić te apartamenty osobom które lubią małe, raczej spokojne miejscowości. To jest dobre miejsce żeby odpocząć ale też dobre jako baza wypadowa do zwiedzania okolicy. Apartamenty mieliśmy blisko plaży co też oczywiście było sporym atutem. Pomieszczenia były odpowiednio wyposażone i dobrze przystosowane do przyjęcia gości.
Gabrysia
Opole
2012-02-10 12:39:00
Średnia
ocena
4.6
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.6
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 4
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Szukającym rozrywki, Nastawionym na zwiedzanie, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Spokojnie mogę polecić tę ofertę. Apartamenty są świetnie położone, blisko plaży. Plaża jest ładna, szeroka i czysta. Wkoło apartamentu było mnóstwo kwitnącej zieleni. Mieliśmy nie daleko do knajpek i sklepów. Sam apartament trafił nam się bardzo fajny. Miał spore rozmiary i pełne wyposażenie (nie ma potrzeby zabierać ze sobą czegokolwiek). Było przede wszystkim w nim bardzo czysto. A właściciele apartamentu byli przesympatyczni. Miejsce postojowe było na terenie posesji.
Kasia
Garwolin
2012-01-30 13:58:50
Średnia
ocena
4.3
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 5
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.2
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Szukającym rozrywki, Aktywnym, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Myślę, że dobrze wybraliśmy decydując się na te apartamenty. Trafiliśmy całkiem ładny, położony niedaleko plaży apartament. Blisko były sklepy i restauracje. W wyposażeniu mieliśmy wszystko co nam było potrzebne do funkcjonowania. Niczego nie brakowało. Było przede wszystkim czysto. Właściciele byli przemili. A okolica przepiękna. Warto tu przyjechać i troszkę odpocząć.
Aneta
Warszawa
2012-01-24 15:35:24
Średnia
ocena
3.2
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 3
Plaża: 4
Komunikacja: 3
Kameralność: 3
3.4
Pokoje
Wielkość: 3
Czystość: 3
Wyposażenie: 3
Łazienka: 3
3.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 3
Sport: 3
Obsługa: 3
Dzieci: 3
Basen: 3
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Szukającym rozrywki, Aktywnym, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Dobry apartament, bardzo ładnie urządzony, czysty i schludny. Właściciele apartamentu okazali się być bardzo miły starszym małżeństwem, którzy chętnie udzielali nam informacji na temat okolicy. Nasz apartament położony był niedaleko plaży. Plaża czysta, zadbana, dobrze zagospodarowana. Przed apartamentem miejsce parkingowe. W okolicy mnóstwo tawern i jadłodajni. Oferta godna polecenia.
Marek
Kobyłka
2012-01-18 09:54:12
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 4
Łazienka: 5
4.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Novi Vinodolski to dobre miejsce na spokojne rodzinne wakacje. Spędziliśmy tu dwa tygodnie w lipcu zeszłego roku i byliśmy bardzo zadowoleni. Przydzielono nam apartament w dwu piętrowym domu na przedmieściach. Do plaży mieliśmy dosłownie rzut beretem. Apartamenty przestronne i dobrze wyposażone, mieliśmy też miejsce do parkowania na posesji.
Karolina
Warszawa
2012-01-10 16:52:29
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: 5
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
5.0
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Szukającym rozrywki, Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Sympatyczna miejscowość, bujna rośliność, ładne plaże, blękitne morze. Bardzo byliśmy zadowoleni z przydzielonego apartamentu. NIe mieliśmy żadnych zastrzeżeń, apartament ładny w miare duży, aneks w pełni wyposażony. Gotowaliśmy w apartamencie gdyż mieliśmy bardzo blisko sklep spożywczy ze świeżymi artykułami. Blisko do plaży i w miare blisko do centrum miasteczka.
Sławek
Puławy
2012-01-04 15:50:31
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 5
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Novi Vinodolski to sympatyczna i spokojna miejscowość. byliśmy tu pod koniec września i na szczęście nie było już tłoków. Dom w którym mieliśmy apartament był położony tuż obok pięknej skalistej i kamienistej plaży. Zajęliśmy pomieszczenia na piętrze i dzięki uprzejmości uroczej właścicielki czuliśmy się tam jak na wczasach u rodziny.
Jarek
Sanok
2011-12-31 12:28:00
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 4
4.4
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 3
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
3.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 3
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Na apartamenty prywatne w Novim Vinodolskim zdecydowaliśmy się przede wszystkim dlatego, że są położone stosunkowo blisko Polski. Podróż przebiegła bez problemów i po kilkunastu godzinach mogliśmy już wypoczywać na plaży. Apartamenty ładne, w pełni wyposażone, z miejscem parkingowym.
Agnieszka
Gorlice
2011-12-27 17:19:04
Średnia
ocena
3.6
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
3.6
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: 4
Urozmaicenie: -
Obsługa: 4
4.0
Obiekt
Rozrywka: 3
Sport: 4
Obsługa: 3
Dzieci: 4
Basen: 2
3.2
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie nie
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Hubert
Ciechanów
2011-12-21 18:21:45
Średnia
ocena
4.3
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 4
4.4
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Okazało się, że w Novim Vinodolskim czekała na nas bardzo miła niespodzianka. Mianowicie zamiast zarezerwowanego apartamentu z dwoma pomieszczeniami otrzymaliśmy lokal z dwiema sypialniami i pokojem dziennym z aneksem kuchennym. To wszystko w całkiem nowym domu. Także na pewno nie będziemy narzekać. Wróciliśmy mega zadowoleni.
Henryk
Katowice
2011-12-14 18:45:04
Średnia
ocena
4.7
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 3
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.4
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: -
Basen: -
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak, było lepiej
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Miasteczko położone nad samym morzem z ładnym portem którego zwiedzanie było atrakcją pobytu.Duże wrażenie zrobiły na nas wąskie uliczki i roślinność.Plaże ładne,czyste,kamieniste ale to nie było niespodzianką tego się spodziewaliśmy.Polecamy wszystkim ceniącym spokój.Apartament spełnił nasze oczekiwania pokoje ładne duże i wszędzie czysto, parking pod samym domem.Gospodarze bardzo mili,polecamy.
Alicja
Nowy Dwor Mazowiecki
2011-12-13 21:07:40
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 5
Dzieci: -
Basen: -
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Sam
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: wrzesień, 2011
Zalety:
Pojechaliśmy z mężem we wrześniu ale pogoda nas nie zawiodła,mieliśmy zarezerwowany apartament 2-osobowy a jak się okazało mieszkaliśmy we dwoje w apartamencie 5-osobowym z dwiema łazienkami i dwoma balkonami z widokiem na Adriatyk i wyspę Krk. Miejscowość b.ładna.Odpoczęliśmy bardzo-polecamy.
Jarek
Dąbrowa Górnicza
2011-11-26 11:55:27
Średnia
ocena
3.9
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 3
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Trochę tych zalet było. Pod kątem wyprawy z Polski na pewno dogodne jest położenie, bo nie trzeba zjeżdżać na samo południe. Apartament był w porządku, ogólnie ciężko narzekać jak się ma do dyspozycji trzy pokoje dla dwójki dorosłych i dziecka. Mogliśmy się tam dosłownie ganiać. Sama miejscowość dosyć spokojna, dobre miejsce aby pozwiedzać okolicę.
Natalia
Białystok
2011-11-25 11:06:33
Średnia
ocena
3.9
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 3
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
3.8
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 3
Łazienka: 4
3.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 3
Sport: 4
Obsługa: 5
Dzieci: 4
Basen: -
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Wybraliśmy ten obiekt ze względu na położenie, chcieliśmy zwiedzić Rab, Krk, Jeziora Plitwickie i ta miejscowość jest idealna. Sama apartamentu w porządku, skromnie urządzone ale schludne. Aneks kuchenny dobrze wyposażone w naczynia i urządzenie, niezbędne do przygotowywania posiłków. Gospodarze bardzo mili, praktycznie nie odczuliśmy ich obecności. Do plaży było jakieś 400 metrów i to z górki, więc wejście później było trochę męczące.
Czarek
Nieporęt
2011-11-18 14:49:17
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 3
3.8
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Novi Vinodolski to fajna miejscowość dla kogoś kto lubi spokojniejszy wypoczynek. Zaletą też jest położenie w północnej części Chorwacji co przekłada się na krótszą podróż z Polski. Same apartamenty adekwatne do opisywanego standardu. Niezły poziom i co najważniejsze czyste i zadbane. To co się jeszcze od razu zauważa to niesamowita gościnność Chorwatów.
Agnieszka
Tychy
2011-11-13 18:57:17
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
3.6
Pokoje
Wielkość: 3
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
4.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2010
Zalety:
Bardzo przemiły gospodarz w apartamencie wysokiej klasy. Dbał zarówno o nas jak i codzienną czystość w budynku. Dawał dużo swobody, ale także, na nasze zaproszenie, bywał naszym gościem podczas wieczornych biesiadowań. Spokojne miasteczko, bezpieczne i dobrze oświetlone. Karuzele w centrum stanowiły nie lada rozrywkę dla naszych dzieci. Plaże do wyboru: kameralne zatoczki kamieniste, gdzie trzeba było wcześnie rezerwować miejsce lub miejska plaża z pyłowo-piaszczystą plażą, betonem i kamieniami, placem zabaw, basenem i sklepikami. Do plaż mieliśmy nie daleko i nie musieliśmy wracać dużo pod górę.
Wady:
Obiekt rozczarował w pierwszym momencie swoim usytuowaniem - w centrum miasteczka, tuż obok kościoła (głośne dzwony), w ciasno zabudowanych uliczkach, brak parkingu w pobliżu (bagaże z samochodu trzeba było taszczyć kilkaset metrów pod górkę). Budynek w środku posiadał strome schody, co dla naszych małych dzieci było nie lada wyzwaniem (młodsza córka już drugiego dnia spadła ze schodów). Nasz pobyt na przełomie lipca i sierpnia rozczarował pogodą. Trafiliśmy na załamanie pogody: silne wiatry, deszcze, duże zachmurzenie - usilnie łapaliśmy promienie słoneczne. Z tego też względu przedłużyliśmy pobyt o kilka dni (czekając na słońce). Biuro nam w tym nie pomogło, tylko nasz kochany gospodarz znalazł dla nas inny obiekt. Niestety tym razem znajdował się on "na wyżynach" i droga do/z centrum i na/z plaży była bardzo wyczerpująca.
Wojtek
Warszawa
2011-11-10 18:50:05
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Warunki w prywatnym domu w Novi Vinodolski były rzeczywiście zgodne z opisem - komfortowy apartament z łazienką i tarasem do naszej wyłącznej dyspozycji, sympatyczni gospodarze, usytuowanie domu w niewielkiej odległości od morza i nieci większej od centrum. Miejsce dobre do wypoczynku dla osób ceniących spokój i cisze. Jedynym mankamentem całej miejscowości jest ograniczony dostęp do Internetu ( mało kawiarenek, brak podłączenia w miejscu zakwaterowania).
Rafał
Mińsk Mazowiecki
2011-10-11 12:21:48
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: 4
Sport: 4
Obsługa: 4
Dzieci: 4
Basen: 4
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Pierwszy raz odpoczywaliśmy w tym rejonie Chorwacji. Mieliśmy wrażenie, że nieco tu mniej turystów niż na przykład w Dalmacji do której jeździliśmy najczęściej, jak dla nas to jak najbardziej pozytywna sytuacja, plaże dzięki temu są mniej zatłoczone i zwiedza się też jakby swobodniej. Będąc w Novi Vinodolski zwiedziliśmy w końcu Jeziora Plitvickie, polecam każdemu, naprawdę warto tam podjechać. Same apartamenty w średnim standardzie, za taką cenę jest jak najbardziej w porządku. Blisko do morza, blisko do centrum, można polecić.
Wady:
brak piaszczystych plaż, no ale na to byliśmy przygotowani
Ewa
Toruń
2011-10-07 11:56:44
Średnia
ocena
3.6
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 4
Komunikacja: 5
Kameralność: 4
3.8
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 3
Łazienka: 4
3.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 3
Dzieci: -
Basen: -
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Aktywnym, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Dobre apartamenty za niewielkie pieniądze. Bardzo szybko podjęliśmy decyzję o wyjeździe. Niezobowiązująco zgłosiliśmy się do biura o przygotowanie oferty i otrzymaliśmy maila zwrotnego m.in z tą własnie propozycja. Mieliśmy spędzić wakacje jak co roku nad polskim morzem, jednak zdecydowaliśmy się na Chorwację i był to doskonały wybór. Mieliśmy wspaniałą pogodę, apartamenty okazały się być ok. Nie jest to wysoki standard,a ale nam w zupełności wystarczało.
Monika
Warszawa
2011-09-26 12:30:41
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: 5
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
5.0
Obiekt
Rozrywka: 5
Sport: 5
Obsługa: 5
Dzieci: 5
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Zdecydowanie tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: bardzo dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Wszędzie pod górke mieliśmy miałam wrażenie iz całe miasto na wgórzu, naszczescie do plaży z górki ale powroty były uciążliwe z tymi tabołami do apartamentu, sam apartament ok duży pomieściliśmy się z całym ekwipunkiem i dzieciakami, dzieci zachwycone każde miało swoje łóżko, więc kłótni nie było. Wyposażenie ok wszystko było co potrzebowaliśmy blisko do sklepu.
Wady:
Te wysokości nas umęczyły, wszędzie pod górkę, czasami nawet auto gasło jak była za bardzo stroma ulica. Okolica w miarę ok, ale ze wzgledu na dzieciaki i tak wieczorów większość spędzaliśmy w apartamencie bo po całym dniu na plaży dzieciaki na padały jak kaczki.
Maciej
Nowy Sącz
2011-09-23 13:36:19
Średnia
ocena
4.0
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Novi Vinodolski To bardzo miła miejscowość, oprócz przyjaznych mieszkańców i pięknych krajobrazów jej dodatkowym atutem jest łatwy dojazd i bliska odległość do Polski. Szczerze mówiąc dlatego też wybraliśmy to miejsce na nasza pierwszą wizytę w Chorwacji. Apartament mieliśmy blisko centrum natomiast nieco dalej było do plaży, akurat nam niezbyt to przeszkadzało bo w sumie więcej zwiedzaliśmy a mniej plażowaliśmy. Wyposażenie było adekwatne do opisu, niczego nie brakowało.
Wady:
szkoda że nie ma tam piaszczystych plaż
Milenia
Raszyn
2011-09-19 15:59:52
Średnia
ocena
3.4
Położenie
Okolice: 3
Atrakcje: 3
Plaża: 5
Komunikacja: -
Kameralność: 3
3.5
Pokoje
Wielkość: 3
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 3
3.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 3
Dzieci: -
Basen: -
3.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: średni
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: czerwiec, 2010
Zalety:
Apartamenty usytuowane w urokliwej miejscowości, położone ok 900 metrów od plaży - żwirowo-kamienistej i w niedalekiej odległości od centrum miasta. Blisko apartamentów znajdował się niewielki sklep spożywczy, a wiec nabiał, warzywa i owoce, jak i środki czystości można było w nim zakupić. Na obiady czy kolacje chadzaliśmy do restauracji i cenowo obiad wychodził nam na osobę do 40 pln. Polecam zwiedzić trochę okolice ze względu na ładne krajobrazy i koniecznie udać się do Jezior Plitwickich.
Wady:
Właściciele apartamentów mieszkali w tym samym budynku i na wszystko chcieli mieć "oko". Przeszkadzały im nasze rozmowy na tarasie nawet o godzinie ósmej wieczorem.
Ireneusz
Stawiszyn
2011-09-13 17:03:58
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 4
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
4.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 4
Wyposażenie: 4
Łazienka: 4
4.2
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: 4
Dzieci: -
Basen: -
4.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Ceniącym spokój, Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
Jestem zadowolony z pobytu w apartamentach. Dostaliśmy ładny apartament z bardzo dobrze wyposażonym aneksem kuchennym. Śniadania robiliśmy sobie sami a na pozostałe posiłki udawaliśmy się do miasta. Teren był lekko górzysty i o ile do plazy łatwo było dojść to powrót wymagała już podchodzenia pod górkę. Do plazy mieliśmy ok. 10 min spacerkiem. Mozna spokojnie polecać obiekt średniowymagającym i chcącym odpocząć w ciszy
Wady:
moze tylko to podchodzenie pod górkę w drodze z plazy ale nie było to specjalnie uciązliwe
Jan
Kraków
2011-09-11 15:30:14
Średnia
ocena
4.6
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 5
Plaża: 3
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
4.4
Pokoje
Wielkość: 4
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
4.8
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
5.0
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: 5
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 4
4.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie, Aktywnym, Ceniącym spokój
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: lipiec, 2011
Zalety:
W I połowie lipca trafiliśmy na wspaniały karnawał "Swięta wina" w Novi Vinodolski. Kilkugodzinny korowód na wysokim poziomie artystycznym z dużą dawką swoistego humoru.Apartament wyposażony zgodnie z opisem, nawet tv i antena sat sprawne, gospodarze sumienni , serdeczni, taktowni i wszystkim tego życzę. Położenie sprzyjające wycieczkom / Plitvickie Jeziora, Pula ze starożytnym forum, Rijeka, Riwiera Opatyńska/. Plaże co prawda skaliste ale były urządzone żwirkowe i betonowe i jako db pływający wyszalałem się do woli, miejska plaża z basenem ze słona wodą do dyspozycji itp. Polecam.
Wady:
Trochę duża odległość od plaży ale można dojechać samoch. i zostawić na ogólnie dostępnym /dzikim/ parkingu-parkuje tam przeważająca większość różnych markowo i cenowo pojazdów - bez obaw. Poza tym super.
Elżbieta
Warszawa
2011-09-01 10:46:12
Średnia
ocena
2.2
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 4
Plaża: 1
Komunikacja: -
Kameralność: 3
3.0
Pokoje
Wielkość: 1
Czystość: 3
Wyposażenie: 1
Łazienka: 1
1.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: 1
Basen: -
1.0
Wrażenie
Wrażenie: 3
3.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: słaby
Rodzaj wyjazdu: Z dziećmi
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
SAMA MIEJSCOWOŚĆ JEST UROKLIWA, CZYSTE, PIĘKNE MORZE. ZWIEDZILIŚMY RIJEKĘ, PRZEPIĘKNE PLITVICKIE JEZIORA. CHORWACJA NAS URZEKŁA.
Wady:
Moim zdaniem od samego początku błędem jest to, że w momencie zapłaty (zapłaty dokonałam na początku roku) nie wiadomo, na jaki konkretnie trafi się apartament. W dniu przyjazdu czekaliśmy ponad pół godziny w chorwackim biurze na wskazanie nam apartamentu (mimo że nie było żadnych kolejek). Wyglądało to tak, jakby dopiero odbywały się poszukiwania wolnego apartamentu. Mieszkanie okazało się być usytuowane na samym szczycie miasteczka (ostatnia ulica), co spowodowało że codziennie dojeżdżaliśmy na plażę samochodem, bo droga z dzieckiem pod górę była bardzo męcząca. Pierwotnie zaproponowany apartament był kiepsko wyposażony. Tak naprawdę nie było ani tarasu, ani balkonu - właścicielka wstawiła mały plastikowy stolik z krzesełkami we wnękę w przejściu na schodach. Nie było czajnika-właścicielka powiedziała, że u niej w standardzie jest zaparzarka do kawy - mocno już przepracowana. Z mopem były kłopoty - właścicielka dała ścierkę wielkości 30cmx15cm. W łazience przy prysznicu zasłonka była tak krótka, że przy myciu łazienka spokojnie była zalewana. Stary telewizor tak naprawdę nie działał, odbierały trzy nieznane nam kanały. Po sprawdzeniu przez właściciela domu, nic się nie zmieniło - stwierdził, że zepsuli turyści. Mnie osobiście to nie przeszkadzało, więc daliśmy spokój. Standard dawne, dawne lata, ale to nam nie przeszkadzało. W końcu po pięciu dniach i po naszych narzekaniach na upał, właścicielka zapronowała nam przeniesienie się do apartamentu na dole przy ogrodzie i tam już było bardzo fajnie. Duży taras, nawet mop był. Bardzo jesteśmy jej wdzięczni, że nas przeniosła. Piszę to celowo, aby zwrócić uwagę na to, że przydział apartamentu może okazać się w tej miejscowości szczęśliwy lub pechowy, a przecież chyba na koniec tak nie powinno być, że skoro płacę pieniądze z góry już w lutym, mam aż tak dużą niewiadomą. Osobiście w przyszłości nie skorzystam już z takiej opcji zamówienia apartamentu Poza tym chyba kwestia tych standardów powinna być bardziej szczegółowa w ofercie i apartamenty powinny być chyba sprawdzane przez biura.
Paweł
Łódź
2011-08-31 01:06:51
Średnia
ocena
5.0
Położenie
Okolice: 5
Atrakcje: 5
Plaża: 5
Komunikacja: 5
Kameralność: 5
5.0
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 5
Łazienka: 5
5.0
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: 5
Urozmaicenie: 5
Obsługa: 5
5.0
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: 5
Obsługa: -
Dzieci: 5
Basen: -
5.0
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Taki sobie obiekt
Komu polecasz obiekt: Nastawionym na zwiedzanie
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Tak
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 40-55 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Od 20 sierpnia 2011 r przebywaliśmy w miejscowości Novi Vinodolski w apartamentach zarezerwowanych przez biuro "Adriatyk". Apartament był bardzo czysty i oceniamy go bardzo dobrze, chociaż mankamentem była jego odległość od morza (ok 1000 m). Wchodzenie pod górę w upale potrafi solidnie zmęczyć, a apartement był właśnie pod samą górą usytuowany. Tę niedogodność równoważyły piękne widoki widoki z tarasu, którego mieliśmy do dyspozycji. Skaliste lub betonowe plaże mojej rodzinie przeszkadzały. Brak możliwości wypożyczenia leżaków, parasoli, brakowało nam również szumu fal, morze choć błękitne i czyste, jest bardzo spokojne, prawie nieruchome. Plaze są dzikie bez udogodnień dla turystów, moim zdaniem jest to świetne miejsce dla ludzi lubiących pływanie, nurkowanie (koniecznie w obuwiu chroniącym przed zranieniem się o skałki powszechnie występujące nie tylko na nabrzeżu, ale również na dnie morza) lub osób nastawionych na zwiedzanie, bo w temperaturze 40 stopni trudno wytrzymać na skalistej plaży. Miasteczko Novi Vinodolski jest dosyć senne, w centrum jest sporo pabów- kawiarni, kilkanaście sklepików z pamiątkami, materacami (gąbkami) do leżenia na skalistej plaży, obuwiem ochronnym itp, jest też supermarket (konzum tłumnie odwiedzany przez turystów), bank, bankomaty, poczta, ale w ciągu tygonia, wieczorami, nic się nie dzieje, można posiedzieć sobie na powietrzu przy lodach, posiłku czy jakimś napoju (również alkoholowym), pospacerować po wąskich i krętych uliczkach (zabytków do zwiedzenia też niewiele). W sobotę miasteczko troszeczkę ożywa,koncert muzyki poważnej przed kościołem, występy miejscowego zespołu foklorystycznego ( to dosyć ciekawe: regionalne stroje, charakterystyczna chorwacka "kapela" grająca i śpiewająca regionalne utwory), Osobom planującym zwiedzanie polecamy Jeziora Plitvickie (odległość od Novi Vinodolski ok 130 km). Chociaż dojazd jest dosyć forsowny, ponieważ droga częściowo przebiega przez uciążliwe serpentyny i dla kierowvy jest to spore wyzwanie, to widoki i w czasie podróży i na samych jeziorach są warte tego wysiłku (wstęp do rezerwatu plitvickiego kosztuje 110 kun czyli ok 60 pln). Odwiedziliśmy też Pulę (naszym zdaniem najciekawsze są ruiny amfiteatru, przypominające rzymskie Koloseum), pobliskie miasteczka (Crikvenica bardziej nam się podobała od Novi Vinodolski), Samobor w drodze powrotnej (10 km od Zagrzebia), gdzie jedliśmy przepyszne "kremówki", miasteczko też jest urokliwe na 2-3 godziny spaceru. Ogólnie nasza opinia jest pozytywna, z uwagi na piękno krajobrazów.
Wady:
skaliste plaże
Anna
Kraków
2011-08-29 15:05:38
Średnia
ocena
4.1
Położenie
Okolice: 4
Atrakcje: 3
Plaża: 3
Komunikacja: 4
Kameralność: 4
3.6
Pokoje
Wielkość: 5
Czystość: 5
Wyposażenie: 3
Łazienka: 5
4.5
Posiłki
Ilość: -
Jakość/smak: -
Urozmaicenie: -
Obsługa: -
nd
Obiekt
Rozrywka: -
Sport: -
Obsługa: -
Dzieci: -
Basen: -
nd
Wrażenie
Wrażenie: 5
5.0
Czy polecasz obiekt: Tak
Komu polecasz obiekt: Niewymagającym
Czy obiekt odpowiadał opisowi: Nie, było gorzej
Stosunek jakości do ceny: dobry
Rodzaj wyjazdu: Z osobą towarzyszącą
Wiek: 25-39 lat
Termin wyjazdu: sierpień, 2011
Zalety:
Co do zasady obiekt zgodny z opisem, także, jeśli chodzi o odległość od plaży.
Wady:
W opisie widnieje, że pokoje mają balkony lub tarasy. Jak się okazuje, nie wszystkie; nasz był położony na parterze budynku i powyższych był pozbawiony, co uniemożliwiało praktycznie przebywanie poza studiem (a na terenie obiektu), a także otwieranie okien wieczorem, jeśli nie chciało się przechodniom ukazywać wnętrza pokoju. Było to szczególnie uciążliwe nocą. W tym aspekcie studio nie odpowiadało opisowi.
1 2
Opinii: 57
© 2010 - 2019 Lasty.com.pl